Nyomtatás

Tagság

A Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesülete várja olyan nők érdeklődő jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az Egyesület munkájába.

A tagfelvétel feltétele az alapvető célkitűzéseinkkel való egyetértés: a nők és férfiak társadalmi igazságosságának támogatása, az ökumené és a vallásközi párbeszéd szorgalmazása.

Az Egyesület tagja lehet bármely, a teológia művelése iránt elkötelezett Magyarországon élő nő, aki az Egyesület alapszabályát belépési nyilatkozat aláírásával elfogadja és a tagdíjat megfizeti. Aki teológusként, vallástudósként, vallásfilozófusként, lelkészként, spirituális vezetőként, hittanárként, vallási önképző csoport vezetőjeként stb. elméleti vagy gyakorlati szinten foglalkozik a teológiával, a vallásokkal.

Pártoló tagság

Az Egyesület pártoló tagja lehet az a magyar és külföldi magán- vagy jogi személy, aki ugyan nem felel meg a rendes tagság feltételeinek, de az Egyesület céljaival egyetért és működését éves tagdíj vagy adomány formájában támogatja.

Az MTÖE szeretne egy pártoló tagsági bázist kiépíteni maga köré. Ennek oka, hogy szervezetünk semmiféle hivatalos forrásból nem részesül támogatásban. Viszont ahhoz, hogy munkánkat hatékony módon végezhessük és a magunk inkluzív gondolkodását,  – amely nem ismer semmiféle nemi, társadalmi és vallási kirekesztést –  minél szélesebb körben, mind egyházainkban ill. vallási közösségeinkben, mind pedig a társadalomban elterjeszthessük szükségünk van anyagi forrásokra. Így lehetőségünk lenne előadássorozatok, konferenciák, vitafórumok stb. szervezésére, publikációk írására és a honlapunk fejlesztésére, amely nagyon fontos eszköze annak, hogy tudásunkat megoszthassuk másokkal.

Emellett a pártoló tagság erkölcsi és érzelmi támogató ereje is nagyon fontos a számunkra! Ez tudná mutatni nekünk és egyházainknak ill. vallási közösségeinknek, hogy azok az elvek, amelyekre teológiánkat és gondolkodásunkat építjük mások számára is nagyon fontosak. És itt nemcsak a vallásos emberekre, hanem az egész társadalomra is gondolunk, hiszen munkánk nagyon komoly társadalmi felelősséggel is jár.

Ha a tagság és pártoló tagság ügyében bármiféle kérdése van, forduljon bizalommal az MTÖE elnökéhez: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

A megkeresésnek már előre is örülünk!

Dr. Perintfalvi Rita, elnök
és az MTÖE vezetősége:
Dr. Hrotkó Larissza, Bárdosy Éva, Halmi Krisztina

Kategória: Pártoló tagok