Nyomtatás


Az MTÖE a 2000-ben végbement alapítása óta az ESWTR nemzetközi szervezet magyar szekciójaként működik. Minden egyes ország szekcióját az ún. kapcsolattartó nő képviseli az ESWTR szervezetén belül. Ez a személy Magyarországon jelenleg Dr. Perintfalvi Rita, az MTÖE elnöke.

Rita 2003 óta vesz részt aktívan az ESWTR nemzetközi munkájában. 2007 óta ő a magyar szekció elnöke, majd 2009 óta a nemzetközi vezetőség tagja mint alpénztáros.

Magyar elnökként feladata az MTÖE munkájának összefogása és koordinálása, új projektek ösztönzése és megvalósítása. Mégpedig azzal a céllal, hogy a női teológia a magyar társadalmi és egyházi életre is pozitív hatást gyakoroljon. Inspiráljon, gondolkodás- és szemléletformáló legyen, és ha kell hallassa prófétai szavát". E cél megvalósítása érdekében az elnök feladata más vallásos vagy szekuláris női szervezetekkel való kapcsolat kiépítése és az együttműködés lehetőségeinek keresése. Ezentúl a vallásközi és ökumenikus párbeszéd előmozdítása, támogatása olyan szervezetekkel együttműködve, akik hasonló célokat tűztek zászlójukra.

Rita a nemzetközi vezetőség tagjaként nagy hatással van az egész európai egyesület főbb politikai irányvonalainak kialakítására. Fontos küldetése a kelet-közép-európai régió integrálása, és az itt élő és alkotó teológusnők munkájának támogatása, ill. bekapcsolásuk az európai tudományos vérkeringésbe.

Ha további kérdése van vagy érdeklődik társaságunk munkája iránt, esetleg szeretne alkotó módon részt venni benne vagy támogatni tevékenységünket, akkor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. bátran az elnököt, aki szívesen áll rendelkezésére.

 

Kategória: ESWTR